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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  07/11/2001
Data da última atualização:  27/02/2015
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  ZANOTTO, D. L.; GUIDONI, A. L.; ALBINO, L. F. T.; BRUM, P. A. R. de; FIALHO, F. B.
Afiliação:  DIRCEU LUIS ZANOTTO, CNPSA; ANTONIO LOURENÇO GUIDONI, CNPSA; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, CNPSA; PAULO ANTONIO RABENSCHLAG DE BRUM, CNPSA; FLAVIO B. FIALHO, UFV.
Título:  Efeito da granulometria sobre o conteúdo energético do milho para frangos de corte.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Concórdia: EMBRAPA-CNPSA, 1996.
Páginas:  2 p.
Série:  (EMBRAPA-CNPSA. Comunicado Técnico, 218)
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Broiler.
Thesagro:  Energia; Frango de Corte; Granulometria; Milho; Nutrição.
Thesaurus Nal:  corn; energy; nutrition.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/58543/1/CUsersPiazzonDocuments218.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA6738 - 1UMTFL - PP16772001.01677
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  18/10/2018
Data da última atualização:  18/10/2018
Autoria:  BRONZATO, G. F.; OLIVA, M. S.; ALVIN, M. G.; PRIBUL, B. R.; RODRIGUES, D. P.; COELHO, S. M. O.; COELHO, I. S.; SOUZA, M. M. S.
Afiliação:  Greiciane F. Bronzato, Departamento de Microbiologia e Imunologia Veterinária/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Marcelo S. Oliva, Departamento de Microbiologia e Imunologia Veterinária/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Marisol G. Alvin, Departamento de Microbiologia e Imunologia Veterinária/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Bruno R. Pribul, Laboratório de Enterobactérias/Departamento de Bacteriologia/Instituto Oswaldo Cruz/Fiocruz; Dália P. Rodrigues, Laboratório de Enterobactérias/Departamento de Bacteriologia/Instituto Oswaldo Cruz/Fiocruz; Shana M. O. Coelho, Departamento de Microbiologia e Imunologia Veterinária/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Irene S. Coelho, Departamento de Microbiologia e Imunologia Veterinária/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Miliane M. S. Souza, Departamento de Microbiologia e Imunologia Veterinária/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ.
Título:  MALDI-TOF MS as a tool for the identification of Vibrio alginolyticus from Perna perna mussels (Linnaeus, 1758).
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 38, n 8, p. 1511-1517, agosto 2018
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: MALDI-TOF MS como ferramenta na identificação de Vibrio alginolyticus isolados de mexilhões Perna perna (Linnaeus, 1758).
Conteúdo:  Vibrio species are ubiquitous in aquatic environments, including coastal and marine habitats. Vibrio alginolyticus is an opportunistic pathogen for fish, crustaceans and mussels and their identification by biochemical tests may be impaired due their nutritional requirements. The study used Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight Mass Spectrometry (MALDI-TOF MS) to identify 49 Vibrio spp. isolates associated with mussels (Perna perna) from different locations along the Rio de Janeiro coast. The rpoA gene was used as a genus-specific marker of Vibrio spp. and was positive in all 209 isolates. MALDI-TOF MS confirmed 87.8% of V. alginolyticus when compared to the results of the biochemical tests. Four isolates were identified as Shewanella putrefaciens (8.16%) and one was identified as V. parahaemolyticus (2.0%). Just one isolate was not identified by this technique (2.0%). The pyrH sequencing confirmed 75% of the proteomic technique results. MALDI-TOF MS is an excellent optionfor characterization of bacterial species, as it is efficient, fast and easy to apply. In addition, our study confirms its high specificity and sensitivity in these marine bacteria identification.
Palavras-Chave:  MALDI-TOF MS; Militicultura; Mitiliculture.
Thesaurus NAL:  Mussels; Perna perna; Vibrio alginolyticus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184663/1/Maldi-tof-MS-as-a-tool-for-the-identification.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE63194 - 1UPEAP - DD
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